Ensi-ilta: 17.04.2015
Ikäraja: 7
Pituus: 59 min
Ohjaus: Heikki Häkkinen
Käsikirjoitus: Joni Luomala & Heikki Häkkinen
Kuvaus ja leikkaus: Joni Luomanen
Musiikki. Mikko K. Koskinen
Tuotanto: Höyry Films Oy
Levitys: Pirkanmaan elokuvakeskus

LEHDISTÖMATERIAALIT

HYMYJEN MAA – ensi-ilta 17.4.2015
TAMPEREEN ELOKUVAJUHLIEN KOTIMAISEN KILPAILUN (yli 30 min)
PÄÄPALKINTO JA YLEISÖPALKINTO

HYMYJEN MAA (Suomi 2015) -K7- HUOM! 59 min
HYMYJEN MAA on Heikki Häkkisen ohjaama dokumentti , joka kertoo kaverusten matkasta Thaimaahan pelastamaan ystäväänsä. Elokuva on kertomus ystävyydestä ja auttamisesta, mutta herättää myös karuja kysymyksiä yhteiskunnastamme: Miksi mennä töihin kun rahaa saa muutenkin? Mikä on hyvinvointiyhteiskunnan toimintamalli? Valuvatko Suomen eläkerahat ulkomaille?

HYMYJEN MAA -dokumenttielokuvan trailer täällä: https://www.youtube.com/watch?v=xA0Zoj5sq7s

“Keväällä 2012 näin Youtubeen ilmestyneen videon Thaimaan Soeng Sangin kadulla asuvasta, kävelykykynsä menettäneestä miehestä. Luurankoa muistuttava mies oli ystäväni Tuomas. Kävin läpi ristiriitaisia tunteita, sillä olin auttanut Tuomasta lukuisia kertoja ja saanut vastineeksi valheita. Samaan aikaan kuitenkin tiesin, ettei Tuomas selviäisi enää omin avuin Suomeen. Heräsi tarve auttaa ystävääni ja puntaroinnin jälkeen pakkasin reppuni ja pian istuin koneessa matkalla Thaimaahan. Olen monesti miettinyt, mistä tässä dokumentissa on todella kyse. Jälkeenpäin katsottuna emme lähteneet tekemään dokumenttia Tuomaksen etsimisestä vaan dokumentista muodostui kertomus auttamisesta ja samalla aloin tiedostaa myös auttamisen rajat”, kertoo ohjaaja Heikki Häkkinen.

OHJAAJA-KÄSIKIRJOITTAJA HEIKKI HÄKKINEN
Heikki Häkkinen on itseoppinut ohjaaja-käsikirjoittaja, joka on työskennellyt yli 10 vuotta erilaisten audiovisuaalisten tuotantojen parissa. Hän on ohjannut sekä käsikirjoittanut kymmeniä Suomen katsotuimpia musiikkivideoita.

KUVAAJA-LEIKKAAJA – JONI LUOMANEN
Joni Luomanen on av-alan yrittäjä. Koulutukseltaan hän on tuottaja, mutta on kunnostautunut niin kuvaajana, leikkaajana kuin ohjaajanakin erilaisissa lyhytelokuva- ja mainostuotannoissa. Luomanen tunnetaan parhaiten musiikkivideoiden parista – mm. Petri Nygård, Antti Tuisku, Kristiina Wheeler, Kasmir, Lord Est, Klamydia.

SYNOPSIS
Tuomas on alle nelikymppinen mies, joka on menettänyt Thaimaassa kaiken – perheensä, omaisuutensa ja ystäviensä luottamuksen. Varhaiseläkkeestä haaveileva mies on ajautunut niin huonoon kuntoon, etteivät edes jalat enää kanna hänen luurankomaista ruumistaan.
Muuttuuko mikään, kun alkoholisoituneen Tuomaksen ystävät päättävät viimeisen kerran auttaa ja lähtevät hakemaan hänet hänet Thaimaan kaduilta takaisin kotiin?
Hymyjen maa on Heikki Häkkisen debyytti dokumenttielokuvan ohjaajana. Dokumentin on käsikirjoittanut Joni Luomanen yhdessä Heikki Häkkisen kanssa. Luomanen vastaa myös dokumentin kuvauksesta ja leikkauksesta. Musiikin elokuvaan on säveltänyt Mikko M. Koskinen. Hymyjen maa elokuvan on tuottanut Höyry Films Oy.