Jukka Kärkkäinen & Sini Liimatainen:
NÄIN UNTA ELÄMÄSTÄ
(Suomi, 2014) 75 min

Kopiot: 2k DCP

Tekstitysvaihtoehdot:

Elokuvan kotisivut

ENSI-ILTA 28.3.2014

Juliste (jpg)

KUVAT:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Jukka Kärkkäisen ja Sini Liimataisen ohjaama dokumenttielokuva Näin unta elämästä tuo 28. maaliskuuta kotimaisille valkokankaille aiheen, josta usein vaietaan: itsemurhan. Vaikka joka päivä keskimäärin kaksi suomalaista tekee itsemurhan ja tuhannet ihmiset joutuvat vuosittain asian kanssa tekemisiin, ei siitä juuri puhuta. Näin unta elämästä raottaa tätä hiljaisuuden verhoa.

Elokuva seuraa nuoren miehen matkaa lapsuudesta kohti mielenterveyden järkkymistä ja lopulta itsemurhaa. Tositapahtumiin perustuvaa, animoitua tarinaa tukevat kuuden ihmisen henkilökohtaiset kokemukset itsemurhasta: osa päähenkilöistä on kohdannut itsemurhan lähipiirissä, osalla on taustalla itsetuhoista käytöstä tai itsemurhayrityksiä. Jokainen heistä kertoo elokuvassa oman tarinansa.

Jukka Kärkkäisen aikaisempia ohjauksia ovat mm. Kansakunnan olohuone ja Kovasikajuttu. Sini Liimatainen on puolestaan toiminut käsikirjoittajana, ohjaajana ja kuvaajana dokumenttielokuvissa, mm. Kansakunnan olohuoneen käsikirjoittajana. Elokuva on monikansallinen yhteistuotanto, jossa yhteistyökumppaneita Saksasta, Ruotsista, Ranskasta ja Belgiasta. Mouka Filmille elokuvan on tuottanut Sami Jahnukainen ja sen levittäjänä toimii Pirkanmaan Elokuvakeskus.

Ohjaus: Jukka Kärkkäinen & Sini Liimatainen
Käsikirjoitus: Sami Jahnukainen, Jukka Kärkkäinen, Sini Liimatainen
Kuvaus:
Äänisuunnittelu:
Leikkaus:
Puvustus:
Kuvitukset:
Musiikki:
Tuottaja: Mouka Filmi / Sami Jahnukainen
Levitys: Pirkanmaan Elokuvakeskus / Juha Elomäki