PÄIVÄKODIT JA VUOSILUOKAT 1-6

Kim Saarniluoto & Marko Röhr:
JÄRVEN TARINA
(Suomi 2015) -S- 80 min 6€


 


HUOM! Erikseen sovittuna elokuvan alussa voidaan esittää myös 15 min (lisää kokonaiskestoa) pituinen "Making of JÄRVEN TARINA "elokuva. Muista mainita jos tämän haluatte nähdä!
 
JÄRVEN TARINA -elokuva vie katsojan Suomen luonnon ainutlaatuisimman aarteen, järviemme, saloihin ja myytteihin. Suomalaisen kulttuurin ja muinaisten uskontojen tarinat heräävät henkiin, kun pinnan alla oleva maailma avataan katsojille ensi kertaa tässä laajuudessa. Järven tarinassa kaikki kerrotaan veden kautta; selityksensä saavat niin maailman synty kuin veden äärellä ja alla elävät eläimet, kasvit ja hyönteiset. Vuodenajat vaihtuvat tarinoiden myötä, yli kuusi tuhatta vuotta järvien historiaa kerrotaan vanhojen suomalaisten tarujen, uskomusten ja uskontojen kautta.

JÄRVEN TARINA -elokuvan näytöksissä nähdään ALKUKUVANA Marko Röhrin tuottama tanssilyhytelokuva NOSTE, esteettinen tutkimusmatka vedenalaisen tanssin maailmaan. Tanssi, vaikuttava vedenalainen kuvausympäristö ja koskettava musiikki luovat yhdessä eteerisen ja tunteita herättävän visuaalisen kokonaisuuden. Alkukuvan kesto n. 4 min.